Projektpályázatot hirdet az IAB Hungary

2016.09.06.
 
Adverticum Zrt.

Az IAB Hungary elnöksége legutóbbi ülésén elfogadta azt a korábban már ötletként megfogalmazott kezdeményezést, hogy évente meghirdeti tagjai körében projekt-támogatási pályázatát. Az első alkalomra most szeptemberben kerül sor, amikor az IAB összesen egymillió forint értékben szeretne olyan projekteket támogatni, amelyek a digitális kommunikáció fejlődését segítik.

Pályázni lehet bárkinek, csoportnak, cégnek vagy közösségnek, akinek ötlete van arra, hogy mivel lehetne segíteni a digitális reklámipart. Egyetlen feltétele a pályázatnak, hogy csoport (legalább egy része) tagja legyen az IAB-nak. A kiíró megfogalmazott néhány területet ahol kifejezetten hasznosnak látna új kezdeményezéseket, megoldásokat, de ezeken kívül is szívesen lát ötleteket, javaslatokat.

Az eddig felmerült területek:

• teljes magyar digitális cégtérkép;
• digitális kommunikációs névjegyzék;
• közoktatásban alkalmazható játék a digitális kommunikációról;
• idősebbek reklámtudatosságának fejlesztése;
• fejlesztési, technológiai képzés a site-speed növelés érdekében;
• egyedi, saját ötlet alapján meghatározott kutatás;
• különleges, még nem volt konferencia;
• adatvezérelt marketing (big data) ismeretterjesztése;
• digitális videós eszközrendszerek mérésének fejlesztése;

A pályázathoz csupán egy 1,5 oldalas pályázati űrlapot kell kitölteni ami bemutatja a javasolt projektet; az azt megvalósító csapatot, tervezett időtávot valamint az igényelt támogatási összeget. A beérkező pályázatokról nyilvános prezentációs napon dönt az elnökség, még 2016 októberében. A nyertesekkel támogatási szerződést köt az IAB és folyamatosan nyomon fogja kísérni a projekt alakulását, fejlődését.

- Ez egy teljesen új modell, az elnökség nagy bátorságot mutatott akkor amikor elfogadta ezt az ötletet. – mondta Máth András, a projektpályázat lebonyolítója – Sohasem volt még olyan kezdeményezés, hogy egy szervezet a tagjainak direktben támogatási összeget adjon nyilvános pályázaton. Nagyon remélem, hogy sok projektötlet érkezik be és a legnagyobb probléma a sok ötlet közül való válogatás lesz. Mivel nem csak egy alkalomra tervezzük a projekteket így az esetleg lemaradókat mindenképpen tovább fogjuk vinni a következő időszakra. Közvetlen támogatást is szeretnénk nyújtani az esetleges pályázóknak az űrlap kitöltésében azért, hogy ne ilyen adminisztratív akadályokon bukjon el egy-egy jó javaslat.

- Az eredeti terv szerint 2-3 projektet szeretnénk kiválasztani az első alkalommal és cél az is, hogy ezekhez további szponzorokat szervezzünk az adott témához kapcsolódóan. – jelezte Ziegler Gábor alelnök – Ebben az évben azt is szempontként határoztuk meg, hogy rövid határidővel már eredményeket felmutatni képes ötletek kerüljenek előtérbe annak érdekében, hogy a tagság és a szélesebb közvélemény számára is megmutathassuk ennek a projektnek az erejét. Sokszor hallottuk, hogy mennyi mindent kellene csinálnia az IAB-nak annak érdekében, hogy fejlődjön a hazai digitális reklámpiac – nos most mindenki elmondhatja, megmutathatja milyen elképzelései vannak – mert van rá forrás is!