Felpörgött az online reklámpiac az utolsó negyedévben

2014.02.13.
 
Adverticum Zrt.

Tavaly az utolsó negyedévben az egy évvel korábbinál is nagyobb ütemben, 11,7 százalékkal növekedett az előző év hasonló időszakához képest az IAB Adex NORI mutató alapján a  magyar online és mobil hirdetési piac a bevallásban résztvevő cégek bevételeit illetően. A NORI év/év alapon 7,8 százalékkal bővült.

Az utolsó negyedévben ismét a mobilbevételek és a kereskedelmi szektor élénkülő hirdetési aktivitása húzta az indexet. Megállt az email szegmens csökkenése, a pénzintézetek azonban az egy évvel korábbinál kevesebbet hirdettek az online piacon.

Az IAB Hungary Médiaszekció tagjainak önkéntes adatbevallásából a PwC Magyarorszag Kft. közreműködésével összeállított IAB Adex NORI index negyedéves összehasonlításban, év/év alapon nyújt tájékoztatást a magyar online és mobil reklámpiacról érintett részéről. A NORI a search és listings típusú bevételek kivételével tartalmaz minden online és mobil hirdetési formából származó reklámbevételt a résztvevő cégek vonatkozásában. A bevallásban résztvevő médiatulajdonosok és sales house-ok száma és mérete alapján kijelenthetjük, hogy a NORI átfogó képet mutat a magyar online és mobil reklámpiac  aktuális teljesítményéről.