Sikeres OBA kampány

2015.06.30.
 
Adverticum Zrt.

Példaértékű kampányt bonyolított le a hazai digitális ipar, amely keretében közel négymillió hazai felhasználóhoz sikerült eljuttatni a viselkedésalapú reklámokkal (OBA, online behavioural advertising) kapcsolatos oktatóanyagot. A kampány népszerűsítéséhez az Adverticum is hozzájárult.

Az edukációs kampány célja az volt, hogy a fogyasztókat tájékoztassa a honlapról, a viselkedésalapú online hirdetések működéséről, a döntési lehetőségeikről és tájékozottságuk növelésével erősítse a bizalmat az online hirdetések iránt. 

oba_advertising

A kampány az EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance), az IAB Hungary és az Önszabályozó Reklám Testület együttműködésében, valamint a hazai digitális média és szolgáltatók aktív közreműködésével valósult meg. A kampányhoz a médiumok és szolgáltatok széles köre - 444.hu, Adaptive Media, Adverticum, CEMP SH, CM Sales, CTnetwork, Gemius Hungary, Gmedia, Használtautó.hu, Infinety, Jófogás.hu, RTL Klub, Napi.hu, Nosalty, Origo Media Group, TV2 - ajánlotta fel felületeiket és szolgáltatásaikat.

"A honlap létrehozása és a kódexben megfogalmazott szabályok után a kampány egy újabb fontos lépés a digitális világ önszabályozása területén." – hangsúlyozta Fazekas Ildikó az ÖRT főtitkára.

Novák Péter, az IAB Hungary elnöke szintén sikerként könyvelte el a kampányt: "Büszke vagyok erre a példaértékű hazai digitális piaci összefogásra, amelynek révén az edukációs hirdetések egy hónap alatt közel 26 milliószor jelentek meg és közel 3.75 millió egyedi felhasználóhoz jutottak el."

A viselkedésalapú hirdetések működéséről szóló videó itt tekinthető meg.