Nem a standard digitális formátumok vonzzák a fiatalokat

2017.01.23.
 
Adverticum Zrt.

A Kantar Millward Brown legfrissebb kutatása szerint nem a hagyományos digitális hirdetések a vonzóak a fiatalok számára. A Z-generáció tagjai az interaktivitást, élményt keresik.

Amellett, hogy az interaktívabb reklámok jobban megmozgatják a Z-generációt, úgy tűnik, a standard digitális hirdetések helyett a fiatalok a hagyományos médiában megjelenő hirdetésekhez pozitívabban viszonyulnak.


A tanulmányhoz 39 országból 23.000 16-49 év közötti fogyasztót kérdeztek meg, az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában pedig kvalitatív kutatással is kiegészítették a felmérést.


A hirdetőknek tehát érdemes más irányok mentén gondolkodni. Úgy tűnik, a digitális szegmensben a kretív formátumokban van a jövő, emellett azonban a hagyományos médiumok is meghatározó részét kell, hogy képezzék a hirdetési büdzsének.


Kiderült továbbá az is, hogy a fiatal fogyasztók többre értékelik, ha egy reklám lehetővé teszi a közös alkotást vagy a véleménynyilvánítást, például ha opciók közül választhatnak, egy valós esemény megvalósulásáról szavazhatnak, illetve döntéseket hozhatnak.


A Z generáció a mobil videókhoz (különösen a megtekintéshez előnyöket, pl. bónuszpontokat vagy extra játéklehetőséget kapcsoló videókhoz) és átugorható pre-rollokhoz pozitívabban viszonyul, mint az idősebb korosztály, viszont az invazív formátumokat – a pop-upokat és a nem átugorható pre-rollokat – kifejezetten elutasítják.


Forrás: Mediapiac.com