SZEMÉLYISÉGI JOGOK

Az Adverticum Zrt. tiszteletben tartja és védi mindazok magántermészetű adatait, akik akár a weben keresztül, akár a kiadványokon keresztül kapcsolatba kerülnek vele. 

Azonosított felhasználók

Ha olyan oldalra látogatunk, ahol Adverticum AdServerből kiszolgált hirdetések vannak, akkor kiszolgáló rendszerünk egy egyedi azonosítót rendel az adott eszközhöz, melyet Cookie-ban és egyéb tárolókban helyez el. Ez az azonosító egy pszeudó random szám, mely nem tartalmaz személyes adatokat, vagy bármely más adatot, így önmagában eszközhöz, vagy személyhez nem köthető - az adott böngésző azonosítására alkalmas csupán.

Kliens oldalon tárolt adatok

Az egyedi azonosító mellett, a már látott hirdetések azonosítói és megtekintésük időpontjai kerülnek tárolásra (szintén a felhasználók számítógépén), melyet a hirdetések frekvenciáinak szabályzása érdekében tárolunk, s kiszolgáláskor kérésenként küldjük el a szerverek felé, amelyek ezt felhasználhatják, annak érdekében, hogy egy adott hirdetés ne jelenjen meg többször a kívántnál.

Általunk tárolt adatok

Mint adszerver szolgáltató, hirdetéseink statisztikáit tároljuk, amelyek a kiszolgálások számát, kattintások esetén a kattintó felhasználó azonosítóját, IP címét, a kattintás időpontját, valamint az oldal URL-jét (ahol a kattintás történt) is tartalmazzák. A bannerekkel történő interakciók számát is tároljuk, például a bannerek kattintás általi bezárását.

Ezeket az adatokat olyan statisztikák előállítására használjuk, melyekben összesítve jelennek meg az adatok és amelyet az egyes hirdetések, kampányok hatásfokának vizsgálatára használhatnak ügyfeleink.

A személyes adatokat akkor és csak akkor tároljuk, ha ahhoz a felhasználó hozzájárul. Ezt partnerünk (olyan oldalak, ahol Adverticum AdServerből kiszolgált hirdetések jelennek meg) szolgáltatásainak használata, illetve az azok feltételeibe való beleegyezés jelenti, személyre szabott hirdetések célbajuttatásának céljából. A személyes adatokat nem dolgozzuk fel.

DNT és Opt-out felhasználók

Ezen esetekben nem adunk egyedi azonosítót a felhasználónak és a felhasználó gépén tárolt adatokat is töröljük. Ez a frekvencia adatokra is vonatkozik, tehát nem jegyezzük meg az adott bannerek megjelenésének számát sem.

A DNT funkció nagy valószínűséggel elérhető az általunk használt böngészők beállításai közt.

Azok, akik az Opt-out lehetőséget választanák, a következő oldalon ezt ki- és bekapcsolhatják: http://adverticum.hu/szolgaltatasaink/adserver/opt_out/

 

 

 

Programmatic Kisokost adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary Programmatic munkacsoportja elkészítette az első magyar programmatic kisokost.

Tovább növekszik idén a globális reklámpiac

Az IHS Markit előrejelzései szerint 2017-ben további gyarapodás várható a globális reklámpiacon. A 2016-os év is pozitív mutatókkal kecsegtet, és a becslések szerint ez folytatódik idén is.

Erős növekedésben a hazai digitális reklámpiac

A harmadik negyedévben is jelentős, 14,8%-os bővülést mutat a hazai digitális reklámpiaci index, a NORI.

Hadat üzen a hirdetési meddőszórásnak a DataMe

Miközben az online hirdetések menedzselésében, célzásában, hatékonyságában egyre nagyobb szerephez jut az automatizáció, az úgynevezett programozott kampányvásárlás, az ügynökségek, a hirdetők és a hirdetési felületet biztosító tartalomszolgáltatók is egyre jobban érzik, hogy az egyes piacokon nincs elegendő adat, amely képes lenne az automatizált rendszereket táplálni, vezérelni. Ezt az égető hiányt ismerte fel az interaktív hirdetéskiszolgálás magyarországi piacvezetője, az Adverticum Zrt., amikor a KJ IFS Kft. pénzügyi befektetésével az elmúlt hónap végén megalapította adatmenedzsmentre szakosodott leányvállalatát, a DataMe Kft.-t.

Személyre szabott hirdetésekkel a blokkerek ellen

Sajnos 2016-ban ott tartunk, hogy az emberek nem szeretik a hirdetéseket. Főleg azokat a fajtákat, amelyek megzavarják őket a tartalomfogyasztásban, így például a videohirdetéseket sem. Bár ezek az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek, és nem csupán

Tovább ...

Weboldalunkat úgy készítettük el, hogy automatikusan a megjelenítő eszköznek megfelelő tartalmat mutassa. Amennyiben ezt meg kívánja változtatni, és készülékének jellegétől függetlenül mindig egy konkrét verziót látni, válasszon a következő listából: Teljes változat   ·   Tablet változat   ·   Mobil változat   ·   Automatikusan felismert változat